Kokosanki

Potrzebne składniki
  • 350g herbatników maślanych
  • 140 g masła Truly Irish
  • ¾ szklanki mleka w proszku
  • ¼ mleka
  • 100 g czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 kieliszek wódki
  • 1,5  łyżki posiekanych orzechów
  • wiórki kokosowe do obtaczania
Na deser
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  2. Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich resztę składników( mleko w proszku, cukier puder, posiekane orzechy, wódka, mleko).
  3. Do otrzymanej mieszanki dodajemy czekoladę.
  4. Masa powinna być gęsta. Gdy jest zbyt miękka dodajemy mleko w proszku, gdy z byt twarda odrobinę mleka.
  5. Z powstałej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.