Desery

Szarlotka z kruszonką

Szarlotka z kruszonką

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 100 g masła Candia
  • 100 g cukru
  • 200 g mąki
  • 200 g herbatników pełnoziarnistych
  • 150 g prażonych jabłek
  • cynamon

Wykonanie

  1. Herbatniki kruszymy i umieszczamy na dnie miseczek.
  2. Prażone jabłka umieszczamy na herbatnikach i przyprawiamy cynamonem.
  3. Masło, cukier i mąką zagniatamy i kruszymy na górę. Tak aby przykryć całość.
  4. Zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni.
  5. Najlepiej smakuje z kulką lodów wanilinowych i bitą śmietaną Cessibon.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#szarlotka #masło #cessibon #kruszonka
Powrót