Tiramisu

Potrzebne składniki
  • 250 g kremu do tiramisu Ricomisu
  • 150 g biszkoptów Lady Fingers
  • 150 ml kawy
  • 1 kieliszek likieru kawowego lub rumu brązowego
  • 1 bita śmietana Cessibon
  • wisienki kandyzowane do dekoracji
  • szczypta cynamonu
  • kakao
Na spotkanie z przyjaciółmi
Łatwy
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Biszkopty moczymy  w kawie z likierem (rumem)  i układamy na spodzie szklanek.
  2. Biszkopty przykrywamy kremem do tiramisu Ricomisu.
  3. Następnie kruszymy pozostałe biszkopty i oblewamy je kawą z alkoholem, aby namokły.
  4. Przykrywamy cienką warstwą kremu do tiramisu Ricomisu.
  5. Górę posypujemy kakaem i cynamonem.
  6. Dekorujemy bitą śmietaną Cessibon i wisienkami kandyzowanymi.

Wykorzystany produkt