Burgery z kurczakiem i serem Camembert

Potrzebne składniki
  • 4 bułki razowe
  • 4 polędwiczki z kurczaka
  • 4 krążki sera Camembert
  • 40 g rukoli

Winegret za świeżą bazylią

  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 6 liści świeżej bazylii
  • sól, pieprz
Na obiad
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

 

  1. Bułki przekrajemy na pół i grillujemy, aby uzyskać ich chrupkość.
  2. Polędwiczki smażymy na mieszance oleju z wodą.
  3. Świeżą bazylię siekamy drobno i mieszamy z pozostałymi składnikami na sos.
  4. Przygotowane składniki przekładamy: Bułka- rukola- kurczak- sos- ser Camembert- bułka.
  5. Całość wkładamy na 10 minut do piekarnika na 200 stopni z termoobiegiem.

Wykorzystany produkt