Grillowane ruloniki z bakłażana nadziewane Fetą, pomidorami i bazylią

Potrzebne składniki
  • 1-2 bakłażany
  • 150 g sera Feta
  • 2 pomidory
  • bazylia
  • oliwa z oliwek
-
-
-

Przygotowanie

  1. Umytego bakłażana kroimy na cienkie, podłużne plastry. Najlepiej przy użyciu szatkownicy.
  2. Plastry maczamy z każdej strony w oliwie z oliwek, a następnie smażymy przez 15 minut na patelni lub na grillu. Po tym czasie odkładamy bakłażany na talerz i czekamy aż nieco ostygną.
  3. Myjemy pomidory, kroimy je drobno i mieszamy z serem Feta i listkami bazylii.
  4. Łyżeczką nakładamy farsz na plastry bakłażana i zawijamy je.
  5. Roladki najlepiej podajemy wraz z tzatzikami lub sosem tatarskim.

Wykorzystany produkt