Dania wegetariańskie

Łosoś smażony na maśle

Łosoś smażony na maśle

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 150 g łososia
  • 2 łyżki masła Candia
  • sól, pieprz do smaku

Sałatka

  • 100 g kuleczek mini Mozzarella
  • 100 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
  • pół ogórka
  • sałata masłowa
  • oliwa z oliwek

Wykonanie

  1. Łososia smażymy na rozgrzanym maśle. Solimy i pieprzymy do smaku.
  2. Mini kuleczki Mozzarella przekrajemy na pół. Tak samo postępujemy z pomidorkami koktajlowymi.
  3. Ogórka kroimy na cztery. Sałatę drobno szarpiemy.
  4. Wszystkie składniki na sałatkę mieszamy i nakładamy obok łososia.
  5. Całość możemy skropić oliwą z oliwek.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#łosoś #masło #Mozzarella
Powrót