Makaron z awokado, warzywami i serem Dorblu

Potrzebne składniki
  • 200 g makaronu
  • 100 g sera Dorblu
  • suszone pomidory (słoik)
  • 1 awokado
  • 1 mała cukinia
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka wody
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia

 

 

Na lunch
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
  2. Kiedy cukinia się delikatnie przysmaży, dolewamy wodę oraz dodajemy pokrojony w kostkę miąższ z awokado i wszystko razem dusimy do uzyskania miękkości.
  3. Do miękkiej cukinii dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę.
  4. Makaron gotujemy zgodnie z czasem na opakowaniu.
  5. Gotowy makaron dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw i doprawiamy do smaku.
  6. Na koniec kroimy ser Dorblu w kostkę i dodajemy do potrawy, delikatnie mieszając.

Wykorzystany produkt