Przystawki

Panierowane paluszki Mozzarelli

Panierowane paluszki Mozzarelli

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 1 walec sera Mozzarella

Panierka

  • płatki kukurydziane
  • bułka tarta
  • mąka
  • 2 jajka
  • szczypta carry
  • szczypta chilli

Wykonanie

 

  1. Ser Mozzarella kroimy w grube paseczki.
  2. Rozdrobnione płatki kukurydziane, mieszamy z bułką tartą, carry i chilli.
  3. Jajka wybijamy do miski, dodajemy sól i mieszamy.
  4. Przygotowane paluszki Mozzarelli obtaczamy w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w przygotowanej panierce.
  5. Tak przygotowane paluszki smażymy na rozgrzanym głębokim oleju przez ok 5 min.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#Mozzarella
Powrót