Sałatka ze szpinakiem, Gorgonzolą i owocami

Potrzebne składniki
  • 5 liści szpinaku
  • 40 g jagód
  • 1 gruszka
  • 100 g sera Gorgonzola
  • 30 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Gruszkę obmywamy, obieramy ze skórki i drobno kroimy.
  2. Oliwę rozgrzewamy na ogniu i kładziemy na nią kawałki gruszki. Odczekujemy aż się zarumieni.
  3. Następnie czekamy aż gruszki nieco ostygną, a później kładziemy je do miski.
  4. Jagody i szpinak dokładnie myjemy.
  5. Ser Gorgonzola kroimy na małe kawałki.
  6. Orzechy bardzo drobno siekamy.
  7. Wszystkie składniki przekładamy do miski z gruszkami i dokładnie mieszamy.
  8. Następnie sałatkę dajemy na talerz.

Wykorzystany produkt