Zupy

Zupa kukurydziana

Zupa kukurydziana

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 250 g kukurydzy
  • 4 ziemniaki
  • 100 g jogurtu greckiego
  • 600 ml bulionu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka masła Candia

Wykonanie

  1. Rozgrzewamy masło w garnku i wsypujemy na nią kukurydzę.
  2. Obieramy ziemniaki, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do garnka z kukurydzą.
  3. Po 3 minutach wlewamy do garnka wrzący bulion, a następnie mikserem miksujemy warzywa, by zmieszały się z bulionem i przybrały kremowej konsystencji.
  4. Dodajemy pieprz i sól, a na koniec jogurt grecki, przez cały czas mieszając.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#jogurt grecki
Powrót