EMMENTALER ERMITAGE blok

Oryginalny francuski ser półtwardy o łagodnym, lekko orzechowym smaku i zapachu. Emmentaler Ermitage charakteryzuje się nierównomiernym rozłożeniem dziur w masie serowej. Doskonały składnik deski serów, świetny dodatek do kanapek i sałatek. Produkowany z mleka krowiego pasteryzowanego. Zawiera 45% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Pieczone pieczarki nadziewane serem Emmentaler

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Zupa pomidorowo-cebulowa z dodatkiem sera Emmentaler

    Na lunch
    Łatwy
    3-6 osób
  • Czarna fasola zapiekana z Emmentalerem

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Serowe fondue

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby