EMMENTALER blok

Oryginalny ser szwajcarski o charakterystycznym, lekko orzechowym smaku. Emmentaler jest doskonałym składnikiem deski serów. Pokrojony w kostkę służy jako przekąska lub dodatek do sałatek. Można go podawać z owocami i orzechami. Produkowany z mleka krowiego, surowego. Zawiera 45% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Serowe fondue

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Pieczone pieczarki nadziewane serem Emmentaler

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby
  • Zupa pomidorowo-cebulowa z dodatkiem sera Emmentaler

    Na lunch
    Łatwy
    3-6 osób
  • Czarna fasola zapiekana z Emmentalerem

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    2-4 osoby