GRUYERE blok

Oryginalny szwajcarski ser twardy o lekko pikantnym smaku i wyrazistym aromacie. Charakteryzuje się zwartym miąższem z rzadko rozsianymi oczkami wielkości ziaren grochu. Ser Gruyere jest doskonałym składnikiem wielu dań, w tym także fondue - tradycyjnego szwajcarskiego przysmaku. Produkowany jest z mleka krowiego, surowego. Zawiera 49% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Tarta z suszonymi pomidorami i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Tarta ze szpinakiem i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Serowe fondue

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Makaron w sosie beszamelowo-serowym posypany bułką tartą

    -
    -
    -
  • Zupa cebulowa z grzankami z topionym serem Gruyere

    -
    -
    -
  • Domowa pizza z dynią, rukolą i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Tradycyjne tosty francuskie z szynką, serem Gruyere i sosem beszamelowym

    Na śniadanie
    Łatwy
    3-6 osób