GRUYERE ENTREMONT porcja

Oryginalny francuski ser twardy, o lekko pikantnym smaku i aromacie. Charakteryzuje go jasnożółty, zwarty lecz kruchy miąższ z rzadko rozsianymi oczkami wielkości ziaren grochu. Ser Gruyere Entremont jest doskonałym składnikiem wielu dań, w tym także tradycyjnej szwajcarskiej potrawy fondue. Produkowany z mleka krowiego, surowego. Zawiera 47% tłuszczu.

Rodzaj dania
Trudność przygotowania
Ilosć porcji
  • Tarta z suszonymi pomidorami i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Tarta ze szpinakiem i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Serowe fondue

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Łatwy
    2-4 osoby
  • Makaron w sosie beszamelowo-serowym posypany bułką tartą

    -
    -
    -
  • Zupa cebulowa z grzankami z topionym serem Gruyere

    -
    -
    -
  • Domowa pizza z dynią, rukolą i serem Gruyere

    Na spotkanie z przyjaciółmi
    Średni
    3-6 osób
  • Tradycyjne tosty francuskie z szynką, serem Gruyere i sosem beszamelowym

    Na śniadanie
    Łatwy
    3-6 osób