Brownie
Potrzebne składniki
- 250 g masła Truly Irish
- 300 g gorzkiej czekolady
- 3 jajka
- 1 szklanka drobnego cukru
- 5 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sos czekoladowy
- 100 g czekolady
- 6 łyżek mleka
- 2 łyżeczki masła Truly Irish
Przygotowanie
- Czekoladę i masło rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając i uważając żeby się nie przypaliło. Odstawiamy do ostygnięcia.
- Jajka dokładnie miksujemy. Dodajemy cukier i ciągle miksujemy.
- Do jajek wlewamy powoli czekoladą i mieszamy łyżką.
- Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Ciasto powinno być na pół miękkie.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Dodajemy masło i również rozpuszczamy.
- Na koniec dodajemy mleko i czekamy, aż składniki się połączą.
- Podajemy z sosem czekoladowym.