Bruschetta z pomidorkami koktajlowymi i Mozzarellą
Potrzebne składniki
- 1 bagietka
- 100 g sera Mozzarella mini
- pomidorki koktajlowe
- oliwa z oliwek
- sól
- zielony pieprz
- świeża bazylia
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Pomidorki koktajlowe i kuleczki Mozzarelli kroimy na ćwiartki.
Do pomidorów z Mozzarellą dodajemy oliwę z oliwek, sól, zmielony pieprz zielony, posiekaną świeżą bazylię i zgniecione ząbki czosnku.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby składniki się połączyły.
Bagietkę kroimy i wstawiamy na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Po ostygnięciu nakładamy przygotowaną mieszankę z pomidorów i Mozzarelli.