Burgery z kurczakiem i serem Camembert
Potrzebne składniki
- 4 bułki razowe
- 4 polędwiczki z kurczaka
- 4 krążki sera Camembert
- 40 g rukoli
Winegret za świeżą bazylią
- 50 ml oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżka octu winnego
- 6 liści świeżej bazylii
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Bułki przekrajemy na pół i grillujemy, aby uzyskać ich chrupkość.
- Polędwiczki smażymy na mieszance oleju z wodą.
- Świeżą bazylię siekamy drobno i mieszamy z pozostałymi składnikami na sos.
- Przygotowane składniki przekładamy: Bułka- rukola- kurczak- sos- ser Camembert- bułka.
- Całość wkładamy na 10 minut do piekarnika na 200 stopni z termoobiegiem.