Carpaccio z cukinii z Grana Padano, koperkiem i orzechami
Potrzebne składniki
- 1 cukinia
- 80 g sera Grana Padano
- 2 łyżki orzechów włoskich
- koperek
- sok z cytryny do pokropienia
Na spotkanie z przyjaciółmi
Średni
3-6 osób
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0118-shutterstock-260948636-4.jpg)
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0118-shutterstock-260948636-3-2.jpg)
Przygotowanie
- Cukinie kroimy na cienkie plasterki i zalewamy osolonym wrzątkiem.
- Po 3 minutach odcedzamy i schładzamy zimną wodą.
- Ser kruszymy, orzechy siekamy- posypujemy cukinię.
- Koperek grubo kroimy i posypujemy całość.
- Podajemy skropione sokiem z cytryny.