Ciasto marchewkowe
Potrzebne składniki
- 3 ugotowane marchewki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 ½ szklanki mąki pszennej
- 150 g masła Truly Irish
- 2 banany
- 4 jajka
- 5 łyżek cukru
Lukier
- 100 g cukru pudru
- 1 białko
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie
- Do pokrojonych bananów dodajemy jajka i cukier i wszystko dokładnie miksujemy.
- Masło rozpuszczamy i dodajemy do masy bananowej.
- Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i łączymy z resztą.
- Gotowaną marchewkę trzemy na tarce i dodać do mikstury.
- Całość przekładamy na brytfankę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
- Cukier i białko ucieramy na gładką masę, dodajemy sok z cytryny.
- Lukrem dekorujemy wystudzone ciasto marchewkowe. Można udekorować lukrowymi marchewkami.