Crostini z pieczonymi winogronami, serem kozim i orzechami z miodem.

Potrzebne składniki
  • 250 g sera Chevrette
  • 1 bochenek chleba żytniego
  • oliwa z oliwek
  • 150 g winogron białych
  • 150 g winogron czerwonych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 5 łyżek miodu
  • bazylia
  • tymianek
  • sól
Na lunch
Łatwy
3-6 osób

Przygotowanie

 

  1. Chleb kroimy na kromki i skrapiamy oliwą z oliwek
  2. Na kromki kładziemy gruby plaster sera Chevrette.
  3. Na wierzch nakładamy przekrojone na pół winogrona i posiekane orzechy.
  4. Całość oprószamy bazylią, tymiankiem i polewamy miodem.
  5. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 15 minut.

Wykorzystany produkt