Czekoladowe naleśniki z serowym nadzieniem z ricotty

Potrzebne składniki
  • 250 g sera Ricotta
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • szklanka mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
Na lunch
Łatwy
3-6 osób

Przygotowanie

  1. W garnku mieszamy 100 ml wody z 200 ml mleka. Dodajemy dwa jajka, wsypujemy kakao, szklankę lub więcej mąki, cukier i sól. Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy dokładnie, tak by konsystencja była nieco gęsta.
  2. Rozgrzewamy patelnię na dużym ogniu i wylewamy na nią chochelką ciasto. Można na początku przed wlaniem ciasta użyć nieco oleju.
  3. Kiedy ciasto się zetnie podważamy je i obracamy na drugą stronę.
  4. Kiedy upieczemy już wszystkie naleśniki, nakładamy na nie ser i zawijamy w rulon.  

Wykorzystany produkt