Domowe gofry z bananem, karmelem i kremem Mascarpone
Potrzebne składniki
- 3 banany
- sos karmelowy
- 150 g serka Mascarpone
Gofry
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- ⅓ szklanki oleju
- szczypta soli
Na spotkanie z przyjaciółmi
Średni
3-6 osób
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0135-shutterstock-340446104-4.jpg)
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0135-shutterstock-340446104-3-2.jpg)
Przygotowanie
- Mąką, mleko, proszek do pieczenia, żółtka cukier i olej miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
- Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta.
- Pieczemy w gofrownicy ok 3- 4 minut.
- Banany kroimy w plasterki.
- Na gofry nakładamy kulkę serka Mascarpone, dodajemy banany i polewamy sosem karmelowym.