Francuski tost z szynką zapiekany z serem Gouda

Potrzebne składniki
  • 8 kromek chleba pszennego
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 150 g sera Gouda
  • 8 plasterków szynki
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • mieszanka sałat
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Ser kroimy w plasterki.
  2. Z chleba, szynki i połowy przygotowanego sera tworzymy kanapki.
  3. Jajko rozbełtujemy z mlekiem. Każdą kromką obtaczamy w jajku z mlekiem i smażymy na rozgrzanej patelni.
  4. Na wierzch kładziemy pozostawione plasterki sera. Zapiekamy do momentu roztopienia sera. Dekorujemy świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Podajemy z mieszanka sałat i pomidorkami koktajlowymi.

Wykorzystany produkt