Gnocchi z pomidorami, Mozzarellą i bazylią

Potrzebne składniki
  • 250 g mini kuleczek Mozzarella
  • pomidorki koktajlowe

Gnocchi

  • 1,2 kg ugotowanych ziemniaków w mundurkach i obranych ze skóry
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
Na kolację
Średni
2-4 osoby

Przygotowanie

 

  1. Ugotowane i obrane ze skórki ziemniaki rozgniatamy i łączymy z mąką i jajkiem, można dodać szczyptę soli.
  2. Z powstałego ciasta kształtujemy walec, kroimy na centymetrowe kluseczki.
  3. Gnocchi podgotowujemy we wrzącej wodzie przez ok 2 min. Następnie wkładamy do piekarnika aby się zarumieniły.
  4. Tak przygotowane kluseczki mieszamy z mini Mozzarellami i pomidorkami koktajlowymi.
  5. Przekładamy na talerz i dekorujemy świeżą bazylią

Wykorzystany produkt