Grillowane panini z kurczakiem i Mozzarellą
Potrzebne składniki
- 250 g sera Mozzarella
- 2 bułki panini
- 2 cebule
- podwójna pierś z kurczaka
- sałata rzymska
- sól. pieprz do smaku
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0114-shutterstock-242434372-4.jpg)
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0114-shutterstock-242434372-3-2.jpg)
Przygotowanie
- Liście sałaty myjemy i pozostawiamy do ocieknięcia.
- Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w paski i powoli grillujemy, uważając, żeby nie przypalić.
- W międzyczasie cebule obieramy, myjemy i kroimy na plasterki. Tak przygotowaną cebulę grillujemy z kurczakiem. Ważne jest, aby plasterki pozostały w całości.
- Bułkę Panini przekrajamy na pół. Przypiekamy na ruszcie z obu stron.
- Ser Mozzarella kroimy na plasterki.
- Do ciepłego Panini kładziemy liście sałaty, gorącego kurczaka, plasterki sera Mozzarella, grillowaną cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku. Ważne jest, aby grillowane składniki były gorące, aby nadtopiły ser Mozzarella.