Jogurtowe lody na patyku z płatkami owsianymi i dżemem z czarnej porzeczki

Potrzebne składniki
  • 300 g Bio Jogurtu Naturalnego
  • 100 g cukru pudru
  • sok z ½ limonki
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g konfitury porzeczkowej
Na deser
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

 

  1. Jogurt z cukrem miksujemy łącząc składniki i jednocześnie napowietrzając.
  2. Płatki owsiane skrapiamy sokiem z limonki.
  3. Do wąskich pojemniczków (o docelowym kształcie loda) nakładamy warstwowo (od dołu) składniki: Jogurt- płatki- konfitura- jogurt- konfitura – płatki.
  4. W środek wbijamy patyczek.
  5. Ostatnią warstwę płatków delikatnie zatapiamy w jogurcie.
  6. Wkładamy do zamrażarki na minimum 3 godziny.

Wykorzystany produkt