Jogurtowe muffiny bananowe z orzechami

Potrzebne składniki
  • 100 g Bio jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ½ szklanka cukru pudru
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 3 banany
  • 1 jajko
  • 50 ml mleka
  • 50 ml oleju roślinnego
  • ½ łyżeczka cynamonu
Na deser
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

 

  1. Suche składniki (płatki, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon) mieszamy w misce.
  2. W osobnej misce ubijamy jajko.
  3. Do jajka dodajemy mleko, olej i jogurt naturalny Bio.
  4. Tak przygotowane mieszanki łączymy przy pomocy łyżki.
  5. Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do całości.
  6. Przekładamy do foremek na muffinki do ⅔ wysokości.
  7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.

Wykorzystany produkt