Jogurtowe muffiny bananowe z orzechami
Potrzebne składniki
- 100 g Bio jogurtu naturalnego
- 1 szklanka płatków owsianych
- ½ szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 3 banany
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- 50 ml oleju roślinnego
- ½ łyżeczka cynamonu
Przygotowanie
- Suche składniki (płatki, cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, cynamon) mieszamy w misce.
- W osobnej misce ubijamy jajko.
- Do jajka dodajemy mleko, olej i jogurt naturalny Bio.
- Tak przygotowane mieszanki łączymy przy pomocy łyżki.
- Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do całości.
- Przekładamy do foremek na muffinki do ⅔ wysokości.
- Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.