Krem z zielonego groszku z młodą cebulką i Mozzarellą
Potrzebne składniki
- 300g zielonego groszku (świeżego lub mrożonego)
- 1 mała cebula
- 2 łyżki masła
- 0,5 l bulionu drobiowego
- 75 ml śmietanki
- 100 g mini kulek Mozzarella
- szczypiorek
- 1 łyżeczka przyprawy chilli
- słodka papryka
Przygotowanie
- Masło rozpuszczamy w garnku i podsmażamy drobno posiekaną cebulę.
- Do gotującego się bulionu drobiowego wrzucamy groszek. Gdy zmięknie dodajemy zeszkloną cebulę.
Całość miksujemy na gładką konsystencję, zabielamy śmietanką i doprawiamy solą i przyprawą chilli.
- Gorący krem nalewamy na talerz wrzucając kuleczki Mozzarelli. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i słodką papryką.