Letnia sałatka z roślinnym blokiem na grilla Veganation

Potrzebne składniki

Sałatka w letnie dni jest najlepszym pomysłem na szybki lunch lub kolację! Aby przygotować lekkie i zdrowe danie będziesz potrzebować:

  • mix sałat z roszponką
  • garść malin
  • garść borówek
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • blok grillowy Veganation
  • sól i pieprz

Sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
  • 2 łyżki octu winnego
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

Przygotowanie zacznij od umycia potrzebnych warzyw i owoców. Pokrój seler naciowy w drobne kawałki ora pomidorki koktajlowe na połówki. Mix sałat z roszponką wrzuć do płytkiego półmiska, posyp solą i pieprzem. Na górę sałaty dodaj pokrojone warzywa i owoce.

Teraz czas na grill (lub patelnię grillową)! Grilluj przez 2 min z każdej strony roślinny blok Veganation. Gdy uzyska przypieczony wygląd, zdejmij roślinny specjał z rusztu i pokrój na mniejsze kawałki.

Sos przygotuj łącząc wszystkie składniki, mieszaj energicznie aż powstanie gęsta emulsja.

Kawałki sera grillowego dodaj na sałatkę, polej przygotowanym dressingiem.

Wykorzystany produkt

  • Porcja

    WEGAŃSKI ODPOWIEDNIK HALLOUMI VEGAN GRILL BLOCK

    Zobacz produkt