Makaron w sosie śmietanowym z serem Danish Blue Cheese

Potrzebne składniki
  • 300 g makaronu
  • 100 g sera Danish Blue Cheese
  • 2 cebule
  • 300 g pieczarek
  • 200 g śmietany
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła

 

Na obiad
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
  2. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle.
  3. Pieczarki myjemy i drobno kroimy, dodajemy je do miękkiej cebuli i razem dusimy.
  4. Całość zalewamy delikatnie śmietaną (tak, żeby się nie ścięła) i doprawiamy do smaku.
  5. Dodajemy pokruszony ser i podajemy z makaronem.

Wykorzystany produkt