Makaron z awokado, warzywami i serem Dorblu
Potrzebne składniki
- 200 g makaronu
- 100 g sera Dorblu
- suszone pomidory (słoik)
- 1 awokado
- 1 mała cukinia
- 2 łyżki masła
- 1 szklanka wody
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia
Na lunch
Średni
3-6 osób
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0151-shutterstock-146436773-4.jpg)
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0151-shutterstock-146436773-3-2.jpg)
Przygotowanie
- Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
- Kiedy cukinia się delikatnie przysmaży, dolewamy wodę oraz dodajemy pokrojony w kostkę miąższ z awokado i wszystko razem dusimy do uzyskania miękkości.
- Do miękkiej cukinii dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę.
- Makaron gotujemy zgodnie z czasem na opakowaniu.
- Gotowy makaron dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw i doprawiamy do smaku.
- Na koniec kroimy ser Dorblu w kostkę i dodajemy do potrawy, delikatnie mieszając.