Makaron z zieloną fasolką, orzechami, serem Pecorino Romano i chilli

Potrzebne składniki
  • 400 g makaronu
  • 200 g fasolki szparagowej
  • garść orzechów włoskich
  • 250 g sera Pecorino Romano
  • 2 papryczki chilli
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy
Na obiad
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Orzechy siekamy na drobno.
  3. Fasolę oraz papryczki dokładnie obmywamy, a następnie kroimy.
  4. Ser Pecorino Romano również kroimy w podłużne paski. Kukurydzę odcedzamy z wody.
  5. Ugotowany makaron wsypujemy do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek, a następnie dodajemy pozostałe składniki z wyjątkiem sera i dokładnie mieszamy.
  6. Na koniec danie przekładamy na talerze i kładziemy na górze ser.