Muffinki czekoladowe na jogurcie greckim

Potrzebne składniki
  • 300 g mąki pszennej
  • 180 g jogurtu greckiego
  • 100 g masła
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ szklanki cukru
Na deser
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Czekoladę siekamy na drobno lub ścieramy na tarce jeśli się da.
  2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz kakao, a następnie wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Masło rozpuszczamy w niewielkim garnku, dodajemy jajka oraz jogurt grecki i również mieszamy.
  4. Zawartość miski wsypujemy do garnka i łączymy obie masy.
  5. Foremki na muffinki wykładamy papierowymi papilotami i wypełniamy je masą do ⅔ wysokości.
  6. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut.

Wykorzystany produkt