Pieczone ruloniki bakłażana z nadzieniem z Goudy i sosem pomidorowym

Potrzebne składniki
  • 1 duży bakłażan
  • 150 g sera Gouda
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich
  • ½ pomidorów z puszki
  • 1 zielona papryka
  • 2 łyżki oliwy
  • zioła prowansalskie
  • sól himalajska
Na spotkanie z przyjaciółmi
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Pomidory z dodatkiem papryki dusimy na oliwie z oliwek.
  2. Po odparowaniu  połowy wody  dodajemy przyprawy.
  3. Bakłażana kroimy w plastry wzdłuż.
  4. Na plastrach bakłażana układamy słupek sera Gouda i zwijamy w rulonik.
  5. Ruloniki dusimy przez 10 minut, przekładamy na talerz polewamy sosem i posypujemy orzechami. Możemy udekorować świeżą bazylią.

Wykorzystany produkt