Pieczone słodkie ziemniaki z Fetą i szczypiorkiem
Potrzebne składniki
- 8 ziemniaków
- 250 g sera Feta
- szczypiorek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Na kolację
Łatwy
3-6 osób
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0103-shutterstock-262235069-4.jpg)
![](https://swiat-serow.pl/wp-content/uploads/2023/04/0103-shutterstock-262235069-3-2.jpg)
Przygotowanie
- Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Następnie kroimy je na połowę i wydrążamy w nich dołeczki, by móc umieścić w nich farsz.
- Mieszamy Fetę ze szczypiorkiem, a następnie łyżeczką umieszczamy farsz w ziemniakach.
- Ziemniaczki zamaczamy w oliwie, po czym pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.