Pieróg kornwalijski nadziewany Camembert

Potrzebne składniki
  • 250 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 50 ml wody
  • szczypta soli
  • 250 g sera Camembert
Na obiad
Trudny
3-6 osób

Przygotowanie

 

  1. Do mąki dodajemy zimne masło i siekamy nożem.
  2. Dodajemy szczyptę soli i zimną wodę. Gdy całość się połączy zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
  3. Ser Camembert kroimy w słupki.
  4. Gdy ciasto jest już gotowe wałkujemy je do uzyskania placka o grubości ok. 3 mm.
  5. Wykrawamy krążki i zlepiamy pierogi wkładając do środka słupek sera Camembert.
  6. Przygotowane pierożki pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Wykorzystany produkt