Pierożki z ciasta francuskiego nadziewane szpinakiem i serem Gorgonzola

Potrzebne składniki
  • 350 g mrożonego szpinaku
  • 180 g sera Gorgonzola
  • 450 g gotowego ciasta francuskiego
  • 1 łyżka masła
  • 1 ząbek czosnku
Na lunch
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekany czosnek.
  2. Dorzucamy szpinak i odczekujemy aż się rozmrozi.
  3. Ser Gorgonzola ścieramy na tarce, a następnie dorzucamy do szpinaku i starannie mieszamy, aż się roztopi.
  4. Ciasto francuskie dzielimy na płaskie kwadraty i układamy na blasze z papierem do pieczenia.
  5. Na cieście kładziemy farsz i zawijamy je w pierożki.
  6. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach. 

Wykorzystany produkt