Placuszki brokułowe z serem Cheddar i komosą ryżową

Potrzebne składniki
  • 1 brokuł
  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • 2 jajka
  • 150 g sera Cheddar
  • 100 g bułki tartej
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka soli
-
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Komosę ryżową gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  2. Brokuł kroimy jak najdrobniej i wrzucamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy przez 5 minut i odcedzamy.
  3. Ugotowane brokuły mieszamy z komosą ryżową, dwoma jajkami i bułką tartą. Posypujemy szczyptą soli. Formujemy z nich placuszki.
  4. Olej roślinny rozgrzewamy na patelni i kładziemy na niej placuszki. Na małym ogniu pieczemy przez 10 minut, obracamy placuszki na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Wykorzystany produkt