Przekładaniec z Mozzarelli, awokado, pomidorów i sałaty

Potrzebne składniki
  • 250 g sera Mozzarella
  • 2 pomidory
  • 1 duże awokado
  • ocet balsamiczny
  • liście sałaty rzymskiej
  • świeża bazylia do dekoracji
Na obiad
Średni
2-4 osoby

Przygotowanie

 

  1. Na talerzu kładziemy umyte liście sałaty.
  2. Awokado obieramy myjemy i obieramy za skórki. Nie wydrążamy pestki, tylko kroimy w “plasterki”. Dzięki zostawieniu pestki uzyskamy efekt okręgów awokado.
  3. Pomidora myjemy i kroimy w średniej grubości plasterki.
  4. Ser Mozzarella kroimy w plasterki.
  5. Na talerzu układamy wieżę z przygotowanych składników. Przekładamy pomidor-ser Mozzarella- awokado do uzyskania pożądanej wysokości
  6. Całość skrapiamy octem balsamicznym i przyozdabiamy bazylią.

Wykorzystany produkt