Sałatka morska z grillowanymi krewetkami i serem Dorblu

Potrzebne składniki
  • 12 surowych krewetek
  • 200 g sera Dorblu
  • 100 g rukoli
  • opakowanie mieszanki sałat
  • 2 pomidory
  • czosnek
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • przyprawy: sól morska, pieprz

 

Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Krewetki myjemy, wkładamy do miski, dodajemy dwie łyżki oliwy, dwie łyżki soku z cytryny oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
  2. Do drugiej miski wkładamy wcześniej umytą mieszankę sałat, rukolę, pomidory pokrojone w ćwiartki, drobno posiekany czosnek oraz ser Dorblu pokrojony w kostkę.
  3. Krewetki grillujemy na patelni lub grillu ok. minutę z każdej strony. Gotowe krewetki dodajemy do sałatki.
  4. Sałatkę możemy skropić sokiem z cytryny i odrobiną oliwy.

Wykorzystany produkt