Sałatka z grillowanym serem Halloumi i pieczonymi pomidorami

Potrzebne składniki
  • 220 g sera Halloumi
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • świeża bazylia
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 2 łyżki wody przegotowanej
  • świeże oregano
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Oliwę z oliwek łączymy z woda, octem, zgniecionym ząbkiem czosnku i posiekanym świeżym oregano.
  2. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, skrapiamy powstałym sosem i zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Kawałki sera grillujemy z obu stron.
  4. Przekładamy na talerz, dodajemy pieczone pomidorki i polewamy pozostałym sosem. Możemy udekorować świeżą bazylią.

 

Wykorzystany produkt