Sałatka z pomidorów, Mozzarelli, bazylii i czerwonej cebuli

Potrzebne składniki
  • 150g Mozzarella mini kuleczki
  • pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
  • 2 małe czarne pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • świeża bazylia
  • pieprz
  • sól
  • ocet balsamiczny
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Kuleczki Mozzarella kroimy na połówki.
  2. Pomidory myjemy i osuszamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, natomiast czarne na ćwiartki.
  3. Cebule myjemy, obieramy i cieniutko kroimy w plasterki.
  4. Przygotowane składniki rozrzucamy na talerzu, tworząc kolorową kompozycje.
  5. Na wierzch rozkładamy liście bazylii. Oprószamy solą i pieprzem do smaku.
  6. Na koniec pokrapiamy octem balsamicznym

Wykorzystany produkt