Sałatka z serem Mimolette i papryką

Potrzebne składniki
  • 250 g sera Mimolette
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka pomarańczowa
  • 1 niewielka marchew
  • świeży ogórek
  • 2 brokuły
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • sałata rzymska – ilość według uznania
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

 

  1. Ser Mimolette kroimy w cienkie paski.
  2. Brokuły gotujemy na parze przez ok. 7 minut.
  3. Warzywa dokładnie myjemy, a następnie kroimy. Żółtą i pomarańczową paprykę najlepiej pokroić w cienkie, podłużne paski, zaś ogórka i marchew na plasterki. Brokuły, kapustę i sałatę rozdrabniamy rękoma na drobne kawałki.
  4. Spód miski zapełniamy zieloną sałatą, zaś resztę warzyw mieszamy. Na górę kładziemy plastry sera Mimolette.
  5. Do sałatki można dodać majonez lub sos winegret. 

Wykorzystany produkt