Sałatka z serem Mimolette i papryką
Potrzebne składniki
- 250 g sera Mimolette
- 1 papryka żółta
- 1 papryka pomarańczowa
- 1 niewielka marchew
- świeży ogórek
- 2 brokuły
- ½ główki czerwonej kapusty
- sałata rzymska – ilość według uznania
Przygotowanie
- Ser Mimolette kroimy w cienkie paski.
- Brokuły gotujemy na parze przez ok. 7 minut.
- Warzywa dokładnie myjemy, a następnie kroimy. Żółtą i pomarańczową paprykę najlepiej pokroić w cienkie, podłużne paski, zaś ogórka i marchew na plasterki. Brokuły, kapustę i sałatę rozdrabniamy rękoma na drobne kawałki.
- Spód miski zapełniamy zieloną sałatą, zaś resztę warzyw mieszamy. Na górę kładziemy plastry sera Mimolette.
- Do sałatki można dodać majonez lub sos winegret.