Sałatka ze szparagów z serem kozim, cebulką i limonką

Potrzebne składniki
  • 500 g szparagów zielonych
  • zielona cebulka
  • 200g sera Chevrette z ziołami włoskimi
  • 1 limonka
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • zioła prowansalskie
  • sól
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Do oliwy z oliwek dodajemy ocet, musztardę zioła i sól. Energicznie mieszamy, aby składniki się połączyły.
  2. Szparagi wrzucamy do otrzymanego sosu. Następnie układamy je na talerzu.
  3. Ser Chevrette z ziołami kroimy na dużą kostkę, dodajemy do szparagów.
  4. Całość skrapiamy pozostałym sosem i oprószamy pokrojoną zieloną cebulką.
  5. Dekorujemy pokrojoną limonką.

Wykorzystany produkt