Sałatka ze szpinakiem, Gorgonzolą i owocami
Potrzebne składniki
- 5 liści szpinaku
- 40 g jagód
- 1 gruszka
- 100 g sera Gorgonzola
- 30 g orzechów włoskich
- 1 łyżka oliwy
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby


Przygotowanie
- Gruszkę obmywamy, obieramy ze skórki i drobno kroimy.
- Oliwę rozgrzewamy na ogniu i kładziemy na nią kawałki gruszki. Odczekujemy aż się zarumieni.
- Następnie czekamy aż gruszki nieco ostygną, a później kładziemy je do miski.
- Jagody i szpinak dokładnie myjemy.
- Ser Gorgonzola kroimy na małe kawałki.
- Orzechy bardzo drobno siekamy.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski z gruszkami i dokładnie mieszamy.
- Następnie sałatkę dajemy na talerz.