Sałatka ze szpinaku, jajek i sera Feta

Potrzebne składniki
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 4 jajka
  • 200 g sera Feta
  • szczypta pieprzu
Na lunch
Średni
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Rozpoczynamy od ugotowania jajek na twardo. W tym celu nalewamy do garnka wodę, wkładamy jajka i zaczynamy gotować wodę. Jajka gotujemy przez 8 minut od momentu wrzenia wody. Następnie wylewamy z garnka wrzątek  i schładzamy jajka zimną wodą. 
  2. Liście świeżego szpinaku dokładnie myjemy, a następnie wkładamy do miski.
  3. Szpinak posypujemy serem Feta i dokładnie mieszamy.
  4. Kroimy jajka na pół lub na ćwiartki i układamy je w misce.
  5. Wszystko doprawiamy szczyptą pieprzu. Możemy dodać też łyżkę majonezu.

Wykorzystany produkt