Smażone krewetki z Grana Padano, papryką i ziołami

Potrzebne składniki
  • 250 g obranych krewetek
  • 5 ząbków czosnku
  • 50 g sera Grana Padano
  • 2 łyżki masła Truly Irish
  • 50 ml wina białego
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 1 papryczka chili
  • 1 mały por
  • natka pietruszki
  • sól
Na spotkanie z przyjaciółmi
Trudny
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy oliwę z oliwek i wrzucamy krewetki.
  2. Czosnek i pietruszkę kroimy, papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego i również kroimy. Dodajemy do krewetek.
  3. Krewetki zalewamy białym winem i go odparowujemy.
  4. Por obieramy i kroimy na pióra. Ser Grano Padano trzemy na tarce z grubymi oczkami.
  5. Pod koniec gotowania posypujemy krewetki porem i serem.

Wykorzystany produkt