Smażone krewetki z Grana Padano, papryką i ziołami
Potrzebne składniki
- 250 g obranych krewetek
- 5 ząbków czosnku
- 50 g sera Grana Padano
- 2 łyżki masła Truly Irish
- 50 ml wina białego
- 20 ml oliwy z oliwek
- 1 papryczka chili
- 1 mały por
- natka pietruszki
- sól
Przygotowanie
- Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy oliwę z oliwek i wrzucamy krewetki.
- Czosnek i pietruszkę kroimy, papryczkę chili oczyszczamy z gniazda nasiennego i również kroimy. Dodajemy do krewetek.
- Krewetki zalewamy białym winem i go odparowujemy.
- Por obieramy i kroimy na pióra. Ser Grano Padano trzemy na tarce z grubymi oczkami.
- Pod koniec gotowania posypujemy krewetki porem i serem.