Spaghetti z serem Dorblu z dodatkiem bazylii
Potrzebne składniki
- 250 g makaronu spaghetti
- 200 g sera Dorblu
- 1 łyżka masła
- mleko
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- bazylia starta
- liście świeżej bazylii
- przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie
- Makaron gotujemy zgodnie z informacją podaną na opakowaniu, dodając do wody 2 ząbki czosnku.
- Łyżkę masła roztapiamy na patelni.
- Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle do zeszklenia. Dodajemy ugotowany i drobno posiekany czosnek.
- Ser kroimy w kostkę i roztapiamy na patelni z cebulą i czosnkiem. Kiedy ser się rozpuści, dolewamy odrobinę mleka do uzyskania konsystencji sosu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy startą bazylię.
- Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem, dekorując każdą porcję liśćmi świeżej bazylii.