Szpinakowe tagliatelle ze szparagami, zielona fasolą i serem Pecorino Romano

Potrzebne składniki
  • 400 g szpinakowego makaronu tagliatelle
  • 200 g sera Pecorino Romano
  • 200 g szparagów
  • 200 g zielonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Na obiad
Średni
3-6 osób

Przygotowanie

  1. Szpinakowy makaron tagliatelle gotujemy w słonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Dokładnie myjemy szparagi i zieloną fasolę. Szparagi przepoławiamy i odcinamy od nich końcówki.
  3. Ser Pecorino Romano trzemy na tarce.
  4. Makaron odcedzamy.
  5. Do pustego garnka wlewamy 2 łyżki oliwy, wsypujemy makaron oraz szparagi z fasolą. Całość podgrzewamy na lekkim ogniu.
  6. Na koniec danie posypujemy startym serem.