Tortilla z kurczakiem, szpinakiem i serem Champignon

Potrzebne składniki
  • pierś z kurczaka
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 100 g sera Champignon
  • placki tortilla
  • oliwa z oliwek
Na lunch
Łatwy
2-4 osoby

Przygotowanie

  1. Myjemy pierś z kurczaka i kroimy ją w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie smażymy na niej kawałki kurczaka przez 6-7 minut.
  3. Dokładnie myjemy liście szpinaku i rozkładamy je równomiernie na placku tortilla. Na placek nakładamy też ser Champignon.
  4. Kiedy kawałki kurczaka już się przysmażą, wkładamy je do tortilli i zawijamy placki w rulon.
  5. Tak zwinięte tortille wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i pieczemy ok. 10 min. w 180 stopniach.

Wykorzystany produkt